Sosai

Masutatsu Oyama er grundlægger og var den første formand for den internationale Kyokushinkai organisation, og hele dette system er baseret på hans fantastiske erfaring og opfattelse af rigtig karate.
Masutatsu Oyama, der i dag er en legende i karateverdenen, og anses for verdenens største kapacitet på området blev født i Korea i 1923.

I 1938, som 15 årig, løb han hjemmefra og rejste til Japan for at opfylde sin drøm om at blive pilot. Han opdagede dog hurtigt, at han som udlænding blev modtaget temmelig køligt overalt, og sit store ønske om at flyve måtte han slå ud af hovedet. Oyama havde flere forskellige jobs, og i sin fritid dyrkede han judo og boksning. En dag så han ved en tilfældighed en karate opvisning.

Han blev straks meget fascineret og påbegyndte umiddelbart derefter sin træning. Han trænede både dag og nat og blev hurtigt en virkelig god udøver.
Som 17 årig blev han efter 2 års træning 2. dan sort bælte. Kort efter blev han indkaldt og deltog aktivt under krigen, men fortsatte stadig sine karatestudier. Som 24 årig blev han 4. dan.
Efter krigen gik han aktivt ind i politik for at hjælpe med at genopbygge sit fædreland Korea.
Hans indsats blev dog udnyttet af korrupte politikere og Oyama trak sig skuffet ud. I tiden herefter koncentrerede han sig om karate, og i 1945 besluttede han at trække sig tilbage fra civilisationen.

Han levede da 1½ år helt alene i bjergene og ernærede sig ved at dyrke jorden og skyde vildt. Han trænede dagligt 8 -10 timer, et træningsprogram så hårdt, at ingen karateudøver ville kunne gennemføre det i dag. Han kombinerede sin fysiske træning med Zen meditation og filosofiske studier. I 1947 vendte han tilbage til civilisationen og deltog i det første ‘All Japan Tournament’, som han vandt overlegent. Flere deltagere trak sig tilbage uden kamp af frygt for at møde Oyama. I 1951 åbnede han en træningssal for de mange interesserede japanere, og i 1952 tog han på turné i USA og introducerede karate i 32 stater. Under besøget udfordrede han alle til fri kamp, uden regler og på ‘knock-out’. Oyama vandt over alle fribrydere, professionelle boksere, thai boksere etc., og ved enhver opvisning tilbød han 10.000 kr. til den der kunne overvinde ham.

Efter hjemkomsten fra USA ønskede han at prøve sine egne kræfter ved at gentage den gamle legende om en karate mester, som nedlagde en tyr med de bare næver. Efter mange forberedelser blev en kamp arrangeret og en film ville blive optaget. Kampen varede i alt 35 minutter, og skønt Oyama fik en god del af maven sprættet op at tyrens horn, lykkedes det ham at besejre den ved at brække det ene horn af med et håndkantslag, og derefter med stød på kroppen at dræbe tyren. Filmen blev en sensation over hele verden, og Kyokushinkai karate blev for alvor kendt som det mest effektive karate system der eksisterer. Derefter gik det slag i slag med uddannelse af instruktører og åbning af træningssale over hele verden.
Masutatsu Oyama blev i 1964 tildelt 8. dan, og i 1974 blev han tildelt den højest opnåelige grad 10. dan, som er forbeholdt de 5 bedste udøvere i verden. Graden blev overrakt af hele den internationale organisation og den japanske regering. Masutatsu Oyama var en af de sidste karatemestre i ordets egentlige forstand. Han har gennemgået et træningsprogram som ingen siden har kunnet gøre ham efter, og hans styrke har nået højder der nærmer sig det utrolige.

Kyokushinkai karate er stærkt præget at Oyamas træningsånd, som kræver hård træning og viljestyrke, og opbygger udøveren lige så meget rent karaktermæssigt som fysisk. Elever, der i dag træner Kyokushinkai karate på et seriøst plan, bør huske Masutatsu Oyama, og stræbe efter samme trænings ånd og styrke